Siemanko!
Zebrałem się w sobie i robię to co planowałem już jakiś czas. Piszę bloga. Na szczęście nie odkładałem tego miesiącami, ale w miarę wygrywałem na micro więc żyłem w przekonaniu, że wszystko idzie tak jak należy, więc po prostu grałem. W końcu sielanka się skończyła, więc postanowiłem to wszystko usystematyzować. Tak więc mam na imię Grzesiek, mam 22 lata i cały mój czas pochłaniają trzy rzeczy: praca, sport i poker. O pracy nie będę się szczególnie rozwodził, powiem tylko, że od paru miesięcy pracuję w takim miejscu jak trzeba, czyli ludzie i atmosfera jest zajebista. Nie ma ciśnień, ani codziennej niechęci do pracy. Zarobki pozwalają mi spokojnie się utrzymywać. Natomiast dwie kolejne rzeczy czyli sport i poker (narazie w takiej kolejności, może w przyszłości się to zmieni na korzyść pokera ♠_p:) to zajawki, które nie pozwalają mi się nudzić i cały wolny czas im poświęcam. Ze sportów jest to w głównej mierze siłka ( trenuję regularnie 1,5 roku), bieganie (półmaraton zaliczony), a to połączenie skutkuję startami w Runmageddonie ( już dwa starty w Rekrucie i Classicu za mną, w maju będzie Hardcore), sporadycznie dochodzi basen, tenis ziemny, a od niedawna odkryłem nową formułę GTX training, która zagości na stałe w moich treningach. Dodatkowo staram się trzymać mniej więcej określonej puli kalorii na dzień, jeść regularnie i jak najmniej śmieci. Nie wiem jeszcze czy będę tutaj dużo pisał o sportach, może jak się rozkręcę...:D a tymczasem do rzeczy
W pokera grywam od stycznia tego roku. Zapisuję jakoś tam w wordzie postępy. Szło mi nieźle. Zacząłem na PokerStars NL2 full ring stoliki od rolla 36,47$, na równi z grą starałem się uczyć jak najwięcej. Tak więc filmiki, kursy rushera, jakieś tam rozdania wrzucone. W 8 tygodniu zmieniłem stoliki na SH i przy takich zostaję, przekroczyłem 100$ rozgrywając przy tym jakies 20k rąk. Później był jeszcze skok do 159$, a aktualnie jest 94,39$ i to jest mój punkt wyjścia w MBC. Mam przez chwilę jeszcze darmowego poker truckera. Później obczaimy HM2 na miesiąc i wykupię lepszego. Dużo czasu poświęcam nauce, bo i mam do tego warunki w pracy i uważam, że będzie to bardziej profitowe niż sama gra. Mimo wszystko chciałbym zwiększyć volume. Póki co przy 4-6 stolikach NL5 jestem w stanie zrobić 20k rozdań miesięcznie, wiem mało, ale w kwietniu chciałbym żeby to już było 30k. W marcu chcę wyrobić te 500 vpp czyli silver stara, a generalnie jak zrobię rolla 200$ to przenoszę się na PartyPoker, żeby móc tam uwolnić bonus od wpłaty. W moim pierwszym roku gry czyli 2016 moim celem jest bawić się pokerem, grać z przyjemności, a nie przymusu, ciągle się rozwijać oraz osiągnąć bankroll 1000$ co pozwoli mi swobodnie grać na NL25. Jak się uda szybciej to tylko lepiej dla mnie. Będę tutaj po sesjach wrzucał rozdania do analizy, rozdania spazzy, do tego przerobione materiały i graphy myślę, że co tydzień. Wyjdzie w praniu.
Aha i zapomniałem dodać, że jak jest tu ktoś z Krakowa i jest chętny na jakieś rozkminy pokerowo-sportowo-imprezowe to z chęcią się spiknę. Pozdro ♠_drink:
Przerobiony materiał:
Artykuły:
Spoiler
Tilt: wprowadzenie
Poker nie umiera - mindset do osiągania sukcesów w grze
Czas - przewodnik po często pomijanych aspektach pokera