Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[NL2] JJ vs AA

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
327 Wyświetlenia
Sebixxu
Poker Player

Dziś przytrafiło mi się coś takiego. Ręka słaba "podpaliłem się" na tą overpare i zanim się obudziłem miałem rękę w nocniku. Jak to zagrać?
Ta Da
Zero informacji na tego Pana, flop spada jak dla mnie ładny, jakieś flushdrawy mogą mnie spłacać. Myślałem, że gościo cbetuje z powodu jakiegoś drawu do koloru i na tym się skupiłem i dalej jest już patologia, klikanie bez myślenia, jak zaczęły spadać 7 i uznałem "często mam najlepszą rękę". Macie może jakieś artykuły, porady co do rozgrywania pocketów? Tych wyższych, kiedy mam overpare? Bo te niższe najcześciej kiedy nie trafiam seta zrzucam do każdego cbeta na flopie, a jak widać na załączonym obrazku gdy wchodzi overpara gubię się jak dziecko. Z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc jak i opisanie jak to powinno być rozegrane! Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Franek9182
Poker Player

Zagrałbym 3bet preflop (Jopki to silna ręka, trzeba budować pulę pre) ale na 4bet bym się składał (4bet na tych stawkach to 99% nuts). Po co min-raise na flopie? Jeśli już to dużo wyższy jeśli uważałeś że masz lepszą rękę, tym bardziej że 'bałeś się drawu' a kazałeś mu zapłacić tylko 0,18$ do puli 0,80$, niezła promocja;) powinieneś podbić do ok 0,70$ (poczytaj artykuły o pot oddsach) ja bym dążył do showdownu więc tylko call. Co innego gdybyś 3betował pre, miałbyś jakąś informacje o sile/zasięgu ręki rywala.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Nie napisałeś nic o przeciwniku (reg, fish, nit, weak tag?) ale villain otwiera sizingiem 4x z UTG gdzie masz najbardziej tight range i możesz spokojnie grać call i trzymać jego range szeroko (grając 3bet jak dostaniesz 4bet to nigdy nie stoisz lepiej jak flip, do tego masz pozycję i nie musisz bać się squeezerów bo na range squeezera najczęściej jesteś ahead i o ile UTG sfolduje możesz wsuwać preflop wtedy bo często po prostu dostaniesz folda albo zobaczysz jakiś spazz czasami na tych stawkach)

F: raise niepotrzebny, po prostu call
T: ten :spade: i parujący się board to świetna karta do blefu (szczególnie jeśli trzyma A♠: ) dlatego przy tej cenie nie ma opcji na fold na ten donk. Dalej call
R: Dostajesz nagle bet za 50bb i w sumie to najczęściej będzie 99 albo lepsza pp bo trudno uwierzyć, że TAG zagra tak z jakąś średnią parką ale na tych stawkach call nie jest pewnie jeszcze jakiś zły i pewnie w okolicach EV0... Ogólnie to błędy do rivera

Odpowiedz
Cytat
Sebixxu Autor wątku
Sebixxu
Poker Player

"Zero informacji na tego Pana" Napisałem, brak próbki na tego gracza, nie widziałem nawet chyba żadnej akcji w jego wykonaniu, myślę, że to była jego pierwsza na moich oczach.

Odpowiedz
Cytat
Sebixxu Autor wątku
Sebixxu
Poker Player

Ok myślę, że względnie rozumiem gdzie był błąd, największy jest problem z tym, że zdaje sobie sprawę co to pot oddsy i w moją stronę je liczę albo przynajmniej "czytam". Ale w drugą stronę jeszcze nie za bardzo tego ogarnąłem. No nie pozostaje nic, tylko być ciut bardziej świadomym kiedy pula rośnie i pracować nad tym, żebym się za bardzo nie rozpraszał.

Odpowiedz
Cytat