Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jakoś to będzie...

13 Posty
4 Użytkownicy
3 Reakcje
281 Wyświetlenia
MGimagineMG
PokerStrategist

Taki ze mnie dobry gracz że nawet nie wiem czy teraz założyłem bloga i czy piszę w dobrym miejscu :P. Zakładam go bo chcę brać udział w Mega Bankroll Challenge. Myślę że może mnie to zmotywuje bo odkąd dołączyłem do PS minął już rok i początkowo szło świetnie (z 50 do 250$) jak się uczyłem i analizować ale jak to w życiu bywa znalazły się inne rzeczy. Teraz chcę się sprawdzić bo chcę powrócić... thats it

Start: 30$
Cel: 1000$ :O

dziennie minimum 2 godziny na grę na 2 stołach ZOOM
no i poczytać trochę by się przydało czasem i coś obejrzeć :P

Trochę pogram nieracjonalnie: Zaczynam grać stylem MSS od NL5 stylem trochę przypominającym TANKroll. Bo w życiu trzeba ryzykować ;) reszta dopiszę się sama.:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
MGimagineMG Autor wątku
MGimagineMG
PokerStrategist

dzień 1 - 36,87$

mam problem z PT4 bo mi rak nie zbiera i nie mam jak dokumentować :( a screenów robił nie będę bo wiocha. ogólnie dalej gram do dupy robiąc głupie błędy... ale przynajmniej się staram :P

Odpowiedz
Cytat

Na jakim roomie grasz ? Zrobiłeś wszystko zgodnie z instrukcjami na stronie pt4 ? Może będę mógł pomóc.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

PokerStars w wersji ENG musi być. Jeśli PokerTracker zbiera rozdania, ale robi to źle to jest to najczęstszą przyczyną błędów.

Btw. zmień nazwę bloga, a raczej swoje nastawienie ;) Będzie dobrze.

Odpowiedz
Cytat
MGimagineMG Autor wątku
MGimagineMG
PokerStrategist

Już mam :D ścieżka się różniła w PS i PT4 i dlatego nie czytało rąk. Dzięki za wsparcie seszea. Pytanko mam czy dalej nie wyświetla się HUD na PS zoom na nl 5 ?

Odpowiedz
Cytat
MGimagineMG Autor wątku
MGimagineMG
PokerStrategist

stan na 10.09 = 36,30$
nic nie grałem bo mam kampanie wrześniową :f_biggrin:
zraziłem się ostatnim razem bo przegrałem dwa głupie rozdania już na NL5 bo mając AA na EP sprawdził mnie fish na BU z 92s i trafił tripsa i się wystrzelałem, co sprawiło, że z 43 zrobiło się 36 znów ;P ale wracam do regularnej gry od wtorku więc jeszcze będzie o mnie słychać na MBChallenge ;) pzdr
i co najważniejsze zbiera mi ręce więc będę dokumentował :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
MGimagineMG Autor wątku
MGimagineMG
PokerStrategist

mam już HUD zbiera mi ręce :D także bójcie sie bo nadchodzę :)))

Odpowiedz
Cytat
Witek24
Legacy Member

Możesz coś więcej napisać dlaczego z takim BR grasz nl5?

Odpowiedz
Cytat
MGimagineMG Autor wątku
MGimagineMG
PokerStrategist

siema Witek24. Wiem że jest to dość ryzykowne. Odsyłam do Strategii https://polska.pokerstrategy.com/strategy/bss/2370/1/
Nie jestem już początkującym graczem, przeczytałem prawie wszystkie artykuły odnośnie strategii i w mojej grze brakowało mi konsekwencji, samozaparcia i dyscypliny. Obejrzałem też już wiele filmików ponieważ przebywałem wcześniej dosyć regularnie na statusie złotym i analizowałem też ręce chociaż ni udzielałem się na forum swoimi wpisami. Chcę jak najszybciej osiągnąć cel pomimo dużego ryzyka. Na NL5 gram również jako MSS więc ryzykuję za każym razem tyle co bym grał jako BSS na NL2 a tak zbieram sobie bazę na graczy ponieważ planuje wejść na NL10 dopiero jak osiągnę 100$ i dalej grać Tankroll.
Pozdawiam

Odpowiedz
Cytat
MGimagineMG Autor wątku
MGimagineMG
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk: 1029
Typ gier: cash
Zysk/strata: +15,01
Aktualny bankroll: 45,01$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

(chyba miałem żółtą kartkę w zeszłym tygodniu) ponieważ nie miałem czasu ale jestem w rywalizacji od 2 tyg

Odpowiedz
Cytat
MGimagineMG Autor wątku
MGimagineMG
PokerStrategist

ocena z tygodnia 2 nie jest rzetelna ponieważ nie działał mi PT4 ale od jutra biorę się do roboty bo już wszystko gra i będę miał wszystko "na papierze". Nie mam udokumentowanej liczby rąk jaką rozegrałem mając zysk (45,01$-8,72$=6,29$) co było w pierwszym tygodniu.

Odpowiedz
Cytat
MGimagineMG Autor wątku
MGimagineMG
PokerStrategist

piękny początek nowego tygodnia ;(

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Napisane przez MGimagineMG
Update
Ilość rozegranych rąk: 1029
Typ gier: cash
Zysk/strata: +15,01
Aktualny bankroll: 45,01$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

(chyba miałem żółtą kartkę w zeszłym tygodniu) ponieważ nie miałem czasu ale jestem w rywalizacji od 2 tyg

Super :f_drink:

Odpowiedz
Cytat