Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

C0rnel PokerLife! SPINY

283 Posty
45 Użytkownicy
57 Reakcje
13.6 K Wyświetlenia
C0rnel
PokerStrategist

Heyllo!:welcome:

Spinujemy :sfishg: :sfishy:

:gl:

Odpowiedz
Cytat
282 odpowiedzi
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

To może krótko o mnie :)

Mam na imię Kornel i gram pod nickiem '0rnel' na PokerStars. Można powiedzieć, że zacząłem swoje przygodę z pokerem na początku kwietnia tego roku. Kontakt z tą grą miałem już wcześniej ale wyglądało to na zasadzie wpłaty 10$ i zagrania jednego turnieju z nudów za tyle :f_biggrin:.

Na początku nie miałem pojecią od czego chce zacząc ale z pomocą "przyszedł" Dominik Pańka, a dokładnie jego statystyki na pokerlabsie gdzie zobaczyłem iż zaczynał właśnie od grania 45tęk, następnie 180tki i obecnie gra MTT.

Zaczynam od grania 45tęk za 1,5 z rollem 100usd - dość agresywnie ale już trochę się nagrałem tych za 50 centów i najwyżej jak przyjdzie jakiś downswing to wrócę do nich i już zaplanuje konkretnie kiedy wejść na wyższy poziom.

Na pokera staram się poświęcać ok 20 godzin tygodniowo znajdując miejsce na inne zajęcia jak i naukę. Obejrzałem już prawie wszystkie filmy od Avrilla o 180tkąch jak i te 2 poświęcone 45tką.

To tyle w tym poście i zobaczymy co przyniosą kolejne tygodnie :))

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Blog powstał w środę to nie pełny tydzień + wyjazdów masę i volume słabiutkie ale za to przyszłe dwa tygodnie będą obfite :D

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 46
Typ gier: SnG
Zysk/strata: -5.02$
Aktualny bankroll: 94.98$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 229
Zysk/strata: -55.28
Aktualny bankroll: 39.70$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Volume nawet nawet, w czwartek nie miałem internetu więc jeden dzień mniej.

Jeszcze nigdy nie miałem takiego downswinga ale kiedyś musi być ten pierwszy raz :)
Do tego dochodzi nie zbyt idealna gra. Co analizę dość łatwo znajduje błędy, robię notatki z tego i staram się już ich nie popełniać. Co do piątku i soboty to grałem same 1.5$ ale jak widać po rollu trzeba zejść na 0.5$ i tutaj dzień dzisiejszy dobrze mi zrobił na tych stawkach :)

Plany na przyszły tydzień:
-Zacząć czytać Poker Mindset
-Rozegrać przynajmniej 150 sitów - na pewno mniej niż w tym tygodniu bo w niedziele wyjeżdżam na dwutygodniowe wakacje
-Przeanalizować dokładnie co najmniej 10 turniejów gdzie byłem na FT
-Dokończyć oglądania serii Avrila o 180tkąch (podobnie się gra co w 45tkach więc wiedza na pewno mi się przyda)

Odpowiedz
Cytat
diamencik93
PokerStrategist

Mam nadzieję, że wróciłeś już do 0,50$ ;) Nie wiem nic na temat Twojej gry, ale strata połowy bankrolla w tydzień nie wróży dobrze. Analiza analiza analiza i oby szło lepiej!
GL! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Napisane przez diamencik93
Mam nadzieję, że wróciłeś już do 0,50$ ;) Nie wiem nic na temat Twojej gry, ale strata połowy bankrolla w tydzień nie wróży dobrze. Analiza analiza analiza i oby szło lepiej!
GL! :f_drink:

Zgadza się, już w niedziele tylko 0.5$ grałem i się trochę odbiłem bo było gorzej :) szczególnie piątek i sobota fatalna na tych 1,5$ ale damy radę ;)

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 157
Typ gier: SnG ($0.50 NL Hold'em [45 Players, Turbo])
Zysk/strata: +17.72
Aktualny bankroll: 57.42$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Były wzloty i upadki ale więcej wzlotów :) Ciągle mam problem z HeadsUpami :f_rolleyes:- kompletnie nie ogarniam i jak poniżej 15bb to wole push grać praktycznie nonstop i liczyć na szczęście .... trzeba popracować bo jednak jest różnica w kasie.

Raport w piątek ponieważ w niedziele w nocy wyjeżdżam na zasłużony dwutygodniowy urlop :f_drink:

Jeśli chodzi o cele to volume udało się zrobić :) Obecnie gram na 6 stolikach ułożonych obok siebie. Dziś pierwszy miss click od dawien dawna a mianowicie fold 99 gdyż byłem mega skupiony na dwóch FT - kto wie może tam by był też finałowy gdybym wtedy nie foldnął :/

Z analizą słabiutko gdyż skończył mi się HRC a nie kupowałem nowego skoro teraz wyjeżdzam - pewnie dlatego udało się trochę sitów rozegrać więcej

A co do podróżowania:
W czerwcu byłem autostopem na Bałkanach - Chorwacja, Albania, Czarnogóra, Bośnia i takie tam pozwiedzać :) A teraz już tylko Chorwacja pełen relaks na plaży połączone z nocnym życiem! Tak w ogóle to jestem fanem autostopu i ogromnie polecam tę metodę transportu!

A więc good luck & ship it! Do zobaczenia we wrześniu!

Odpowiedz
Cytat
multiBase
Poker Player

Siema,

Ile stołów grasz na raz? Planuję grać 90-180tki do 1$ na rollu 100$, ale widzę, że może to być zbyt wysoko. Tyle, że na razie planuję 2 stoły max.

Powodzenia i będę zaglądał! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Napisane przez multiBase
Siema,

Ile stołów grasz na raz? Planuję grać 90-180tki do 1$ na rollu 100$, ale widzę, że może to być zbyt wysoko. Tyle, że na razie planuję 2 stoły max.

Powodzenia i będę zaglądał! :f_drink:

Hej, byłem na wakacjach i dlatego odpisuje dopiero teraz. W poprzednim poście napisałem, że gram na 6 stolikach ułożonych obok siebie. Co do pytania o 180tki za 1usd to tylko nonturbo są takię więc roll 100BI chyba jest ok jak ogarniasz grę ale musisz się liczyć z tym, że będziesz musiał zejść niżej jak wariancja nie dopisze : d
Powodzenia :D

A więc wracam po 2 tygodniach i postaram się podnieść umiejętności jak i rolla :) HRC pewnie zakupie zaraz po napisaniu tego posta a pierwsza sesja pewnie jutro bo dziś jeszcze wychodzę wieczorem :) Możliwe, że napisze coś więcej o wakacjach ale to już nie dziś a na pewno nie teraz
!

Odpowiedz
Cytat
multiBase
Poker Player

Napisane przez C0rnel

Hej, byłem na wakacjach i dlatego odpisuje dopiero teraz. W poprzednim poście napisałem, że gram na 6 stolikach ułożonych obok siebie. Co do pytania o 180tki za 1usd to tylko nonturbo są takię więc roll 100BI chyba jest ok jak ogarniasz grę ale musisz się liczyć z tym, że będziesz musiał zejść niżej jak wariancja nie dopisze : d
Powodzenia :D

Musiałem nie zauważyć, sorry. ;)

Na razie wskoczyłem na 0.5$ turbo 45tki, jak poczuję się na nich nieco pewniej dorzucę 90tki. Na razie i tak miksuję z 0.25$ non-turbo. Mam na 0.5 jakieś 260BI, więc busto raczej nie pójdę. Przynajmniej mam taką nadzieję. ;)

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Napisane przez multiBase
Musiałem nie zauważyć, sorry. ;-)

Na razie wskoczyłem na 0.5$ turbo 45tki, jak poczuję się na nich nieco pewniej dorzucę 90tki. Na razie i tak miksuję z 0.25$ non-turbo. Mam na 0.5 jakieś 260BI, więc busto raczej nie pójdę. Przynajmniej mam taką nadzieję. ;-)

trochę nie rozumiem po co mixujesz tyle gier skoro grasz po 2 stoliki ;d

Odpowiedz
Cytat
multiBase
Poker Player

żeby życie miało smaczek :P

a tak na serio to porównuje sobie grę w turkach turbo i non-turbo. Chcę sprawdzić którą opcję gra mi się lepiej.

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 70
Zysk/strata: +16.58
Aktualny bankroll: 74.00$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Mimo iż z wakacji przyjechałem w nocy z niedziele na poniedziałek to pierwszą sesje rozegrałem dopiero w środę, a wczoraj tzn w sobotę jak i dziś w ogóle nie grałem i dlatego volume tak bardzo tragiczne ;/

W przyszłym tygodniu wezmę się w garść i postaram się wyrobić volume jak i naprostować rolla :)
Co do celów to będę się starał ograniczyć (najlepiej do zera) spoglądanie na rolla podczas sesji jak również kontynuować czytanie 'Poker Mindset'

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 13
Zysk/strata: -0.50$
Aktualny bankroll: 73.50$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Masę pracy a jak wolne to czytałem analizowałem a na grę nie było ochoty lub czasu na zmianę

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Chciałbym serdecznie podziękować Jamesowi za analizę mojej gry na 45-osobowych sng!

45-osobowe SNG: gra push or fold oraz postflop

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

A więc....

2 tygodnie nauki, opracowywanie zakresów na podstawie filmów uczniaka (głównie) i oto jestem - gotowy na spotkanie ze spinami. Zobaczymy jak będzie, planuje rozgrywać minimum 40 dziennie na dobry początek oczywiście $1.

Tak po pierwszym spotkaniu z nimi wykres wstawię i bardziej pytanie mam na co dokładnie patrzeć w spinach i jak powinien mniej więcej on wyglądać.

50chev/game - i tyle przynajmniej chce mięć ale będę dążył wyżej ale to zobaczymy jak już próbka będzie minimum 500 gierek :)

Odpowiedz
Cytat
viceerr
PokerStrategist

Teraz spiny? :D

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Napisane przez viceerr
Teraz spiny? :D

Już kiedyś chciałem je grać jak i HU ale ludzie mówili nie graj bo tego nie da się wygrywać itp itp
A ogromnym plusem takim gierek jest to, że mogę zrobić sobie pauze kiedy tylko chce, a tego trochę mi brakowało na sng mtt gdyś jak rozpoczynałem sesje to z góry musiałem zaplanować kilka h a to nie zawsze wychodziło przez co volume nie było takie jakie chciałem :)

Odpowiedz
Cytat
C0rnel Autor wątku
C0rnel
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 155
Typ gier: SnG (Spiny 1$)
Zysk/strata: +3,00$
Aktualny bankroll: 70.29$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

A więc przeszedłem na spiny. Pierwszy tydzień poszedł całkiem całkiem, może profitu jakiegoś znacznego nie ma ale dopiero ogarniam zakresy i ćwiczę HU, które dalej kuleje.

Kończę tydzień z wynikiem 72ChEV\game co w sumie mało mówi przy takiej próbce, po niżej wykres gry, w którym widać lekkie zjechania pomarańczowej linii jak również mocno kuleje showdown, które nie bardzo jeszcze wiem jak naprawić. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wszystko ładnie się wyrówna

Odpowiedz
Cytat