Witam wszystkich na blogu.
Blog założony w ramach promocji Mega Bankroll Challenge i pierwsza notka nie będzie zbyt obszerna. Może w przyszłej napiszę coś więcej.
Mam na imię Wojtek, w pokera rekreacyjnie gram już od czasów liceum (6 lat
) . Jednak dopiero niedawno postanowiłem zająć się grą nieco bardziej na poważnie i zacząłem prowadzić bardziej dogłębną analizę gry oraz korzystać z materiałów szkoleniowych. Efekty przyszły dość szybko - w końcu udało mi się wyjść z NL2 i grać swobodnie na NL5 (ostatnie 14k rąk 9bb/100 na plusie).
Cel jaki sobie zakładam to:
- szybkie dojście do NL10 dzięki regularnej pracy i solid grze (shotowanie NL10 od ok. 200$);
- dalsze szkolenie i dotarcie do NL25 a potem jeszcze wyżej (plan będzie dopracowywany w miarę rozwoju pokerowego);
- i przede wszystkim - ograniczenie głupich hero calli i bezsensownych AI - aby osiągnąć ten cel będę starał się przynajmniej raz na trzy dni wstawiać moje najgłupsze zagrania - publiczne ukorzenie się pomoże mi unikać takich zagrań w przyszłości (jeśli jednak przez to moja gra stanie się zbyt scary, zrezygnuję z tego punktu i pomyślę nad innymi sposobami)
Co do MBC:
- mój aktualny (początkowy) BR to 125$
- rakebacki nie będą wliczane do założonego celu
- założony cel to 1000$