Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[MBC] God of Microstakes

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
177 Wyświetlenia
wjd1990
PokerStrategist

Witam wszystkich na blogu.

Blog założony w ramach promocji Mega Bankroll Challenge i pierwsza notka nie będzie zbyt obszerna. Może w przyszłej napiszę coś więcej. :)

Mam na imię Wojtek, w pokera rekreacyjnie gram już od czasów liceum (6 lat :f_o: ) . Jednak dopiero niedawno postanowiłem zająć się grą nieco bardziej na poważnie i zacząłem prowadzić bardziej dogłębną analizę gry oraz korzystać z materiałów szkoleniowych. Efekty przyszły dość szybko - w końcu udało mi się wyjść z NL2 i grać swobodnie na NL5 (ostatnie 14k rąk 9bb/100 na plusie).

Cel jaki sobie zakładam to:
- szybkie dojście do NL10 dzięki regularnej pracy i solid grze (shotowanie NL10 od ok. 200$);
- dalsze szkolenie i dotarcie do NL25 a potem jeszcze wyżej (plan będzie dopracowywany w miarę rozwoju pokerowego);
- i przede wszystkim - ograniczenie głupich hero calli i bezsensownych AI - aby osiągnąć ten cel będę starał się przynajmniej raz na trzy dni wstawiać moje najgłupsze zagrania - publiczne ukorzenie się pomoże mi unikać takich zagrań w przyszłości (jeśli jednak przez to moja gra stanie się zbyt scary, zrezygnuję z tego punktu i pomyślę nad innymi sposobami)

Co do MBC:
- mój aktualny (początkowy) BR to 125$
- rakebacki nie będą wliczane do założonego celu
- założony cel to 1000$

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
AAarchitect
PokerStrategist

wjd1990 IMO God of Microstakes to tak >50bb/100 ;)
Btw GL.

Odpowiedz
Cytat
wjd1990 Autor wątku
wjd1990
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 13591
Typ gier: cash
Zysk/strata: -17,07
Aktualny bankroll: 107,93
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Niestety. Ostatni tydzień był niezbyt dobry. I to nie tylko ze względów pokerowych. W życiu rodzinnym wydarzyło się coś przez co mój mindset leżał i kwiczał, właściwie nie powinienem był grać w ogóle, jednak gra była jednym ze sposobów na chociaż chwilowe oderwanie się od tego co się działo. Skończyło się ciągiem starych dobrych idiotycznych hero calli i zjazdem o ponad 3BI (byłoby trochę mniej gdyby nie przegrane rozdanie AA (Hero) vs. KK vs QQ) :f_o:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Bardzo dużo grasz :O
13,5k rozdań w tydzień.

Odpowiedz
Cytat
wjd1990 Autor wątku
wjd1990
PokerStrategist

Napisane przez Skibcio
Bardzo dużo grasz :O
13,5k rozdań w tydzień.

Też mnie to trochę zdziwiło po podliczeniu. Ale jak już pisałem, miałem ciężki czas i poker był jedyną rozrywką na jaką miałem ochotę. Dodatkowo 100% czasu na pokera przeznaczyłem na grę - do robienia czegoś więcej ponad grę (analizy, naukę) nie miałem weny. Na szczęście jest już lepiej i mogę lepiej zbilansować grę z nauką oraz pokera z resztą życia. ;)

Duży volume wynika też z grania 4 stołów ZOOM. Zastanawiam się nad ograniczeniem tego skoro, patrząc po ostatnich wynikach, na NL5 jestem break even przez dużą liczbę głupich decyzji - konkretnie nadmiar hero calli i spazzowania gdy pula robi się duża (jak ktoś ma namiary na jakieś porady materiały mindsetowe skupiające się na tym zagadnieniu to byłbym wdzięczny za linki, sugestie gdzie czegoś takiego szukać :f_drink:)

Odpowiedz
Cytat
wjd1990 Autor wątku
wjd1990
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 10405
Typ gier: cash ZOOM
Zysk/strata: -35,76
Aktualny bankroll (bez bonusów i rb): 72,17
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Ostatni tydzień był magiczny. Mimo ogólnej straty -35,76 od wczoraj gram na NL10 z niezłym bankrollem. Czemu tak się stało?
Po pierwsze - po fatalnym dniu, w którym przegrałem 4 razy z KK na AA, miałem łamane asy, niższe sety, itp. (oczywiście w końcu zacząłem spazzować i overplayować marginalne ręce) postanowiłem uruchomić bonusy, aby zostać na NL5. 2*10$ za rakeback, 25$ za FPP i 25$ wpłaconych, aby uzyskać wejściówkę do All-In Shootout pozwoliło mi podratować trochę sytuację. Niestety kolejnego dnia nie było lepiej i przed majowym weekendem byłem (bez uwzględniania bonusów) 70$ :f_eek: do tyłu w porównaniu z początkiem tygodnia.

Karta odwróciła się pod moją nieobecność. Po powrocie okazało się, że wygrałem 140$ za 100. miejsce w AI Shootoucie za KQ :f_drink: Mój br wzrósł do 250 $, więc postanowiłem spróbować swoich sił na NL10. Wnioski?
Gracze na tym limicie wydają się być nieco bardziej solid (ciężej wyciągnąć całego bankrolla), ale z drugiej strony też bardziej przewidywalni. Aktualnie idzie mi nieźle (34$ do przodu na małej próbce), ale zobaczymy co będzie dalej.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

wjd1990 co tam słychać?

Odpowiedz
Cytat