Przejdź do forum
Od 30.67 dolarów do...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od 30.67 dolarów do Lamborghini Huracana

15 Posty
4 Użytkownicy
4 Reakcje
737 Wyświetlenia
CarryPokker
Poker Player

O sobie

Nazywam się Łukasz, przygodę z pokerem zacząłem stosunkowo niedawno, początkowo na 888, gdzie głównie grałem snapa ze względu na fakt, że zwykłe stoły NL2 miały ograniczenie do 50bb. Stamtąd przeniosłem się do sieci iPoker na której straciłem prawie całego rolla po miesięcznej przerwie od gry, ostatnie pieniądze wpłaciłem na p* i teraz tam próbuję pokonać mikro stawki.

Cele

Obecne:
:diamond: Przejście na NL5
       - rozegranie 100k handów na NL2
       - 150$ w bankrollu
:diamond: Zdobycie HM2
:diamond: Stworzenie notatek z nagrań wafflecopa oraz w34z3l'a

Długofalowe:

:diamond: Zakup porządnego lapka na studia za hajs z pokera
:diamond: NL1000
:diamond: Lamborghini Huracan :coolface:

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
YourMomBet
PokerStrategist

Dotrwałem :f_thumbsup:

Życzę powodzenia. A zamiast Lambo, może coś naszego? Arrinera Hussarya, powinna wyjść niedługo :f_love:

Odpowiedz
Cytat
CarryPokker Autor wątku
CarryPokker
Poker Player

A więc kolejny post po kilkunastu dniach :D

Bankroll ciągle rośnie, przez moment wynosił nawet 40 dolców, jednak spadł do 38, główna zmiana którą dokonałem to przerzucenie się z gier full ring na sh zoom, o wiele lepiej mi się tak gra, jest po prostu ciekawiej. Jednak droga do 40 dolców nie była zbytnio kolorowa, z tego względu że moja para asów została złamana przez QQ, potem lekko tiltowałem i mój bankroll wyniósł przez chwile 33, zagrałem sng, żeby "odrobić" straty i znowu para asów złamana, tym razem przez KK, który trafił fula na riverze (zgadnijcie gdzie wygrało QQ), była jeszcze sytuacja gdy trafiłem karetę na flopie, próbowałem zagrać slowplay, ale nie dało to oczekiwanych rezultatów i nie wyciągnąłem prawie żadnego value, przeciwnik bo moim becie na turnie po prostu spasował. Jednak się nie poddałem, odpocząłem jeden dzień, wróciłem do gry ze świeżym umysłem i już idzie lepiej. Zauważyłem, że niestety za dużo blefuję na flopie, czasami (czyt. bardzo często) na takim, który się do tego nie nadaje, muszę to koniecznie poprawić. Nie posiadam również praktycznie żadnej wiedzy na temat 3- i 4-betów, zarówno przed jak i po wyłożeniu pierwszych kart, co zapewne negatywnie wpływa na spoty z których mógłbym wyciągnąć sporo pieniędzy. Zastanawia mnie również bardzo jak gracze liczą equity podczas gry, bo mnie to w ogóle nie wychodzi, zasięgi jestem w stanie ocenić już znacznie lepiej niż 2 tygodnie temu, a to jest już dla mnie bardzo ciężkie, jedyne co mi chyba pozostaje to korzystanie z equilaba by wyrobić sobie chociaż jakąś intuicję w tej kwestii.

Napisane przez YourMomBet
Dotrwałem :f_thumbsup:

Życzę powodzenia. A zamiast Lambo, może coś naszego? Arrinera Hussarya, powinna wyjść niedługo :f_love:

Widziałem, samochód bardzo mi się podoba, może się kiedyś zdecyduję, ale na razie skupię się na pokonaniu NL2 :)

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon
PokerStrategist

powodzenia, cisnij im tam i nie mysl za dużo nad cyferkami.

Odpowiedz
Cytat
CarryPokker Autor wątku
CarryPokker
Poker Player

Przydałoby się wreszcie coś napisać, miałem krótką przerwę od pokera, pierwsze co powinienem po niej zrobić to powtórzyć artykuły i obejrzeć jakieś treningi, niestety zacząłem od razu grać i źle to wyglądało. Przewaliłem 40$ na william hillu, wpłaciłem jeszcze trochę hajsu na RedKings, gdzie nie odnotowałem wielkiej straty, bo tylko 4 dolce, jednak szybko stamtąd uciekłem (chciałem HM2 za darmo, ale soft był koszmarny) i wpłaciłem na starsy, żeby mieć chociaż jakiegoś bezstresowego rolla do nauki gry. Postanowiłem kontynuować bloga by śledzić swoje postępy, będę starał się wrzucać wykresy po każdym dniu gry oraz jakieś rozdania, które według mnie rozegrałem najgorzej, póki co na początek zamieszczam staty z dzisiejszego dnia:

Odpowiedz
Cytat
CarryPokker Autor wątku
CarryPokker
Poker Player

Koszmarny downswing na początku, przegrywałem all-iny z nutsami poprzez magiczne rivery, na szczęście potem wariancja częściowo oddała i wszystko zaczęło pięknie siadać, dopóki w mojej ręce nie pojawiło się KK... oczywiście vs para asów. Mam zamiar jutro dokładnie rozplanować mój plan pokerowego rozwoju, ponownie przejrzeć artykuły oraz zrobić z nich notatki do których będę od czasu do czasu wracał. Na dzisiaj to tyle, pozdro.

Odpowiedz
Cytat
CarryPokker Autor wątku
CarryPokker
Poker Player

Wykresy z wczorajszego i dzisiejszego dnia:

Odpowiedz
Cytat
CarryPokker Autor wątku
CarryPokker
Poker Player

Update 1
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 8825
Typ gier: cash
Zysk/strata: 21.15$ (20$ z bonusu)
Aktualny bankroll: 73.62$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Wykres z tego tygodnia (doskonale widać tutaj wpływ rake'u na stan bankrolla):

Zauważyłem, że bezpośrednio po edukacji pokerowej moja gra znacznie się poprawia, muszę to uwzględnić w następnych dniach, zamiast rzucać się od razu na stoliki i przegrywać część pieniędzy, tiltować i przegrywać jeszcze więcej pieniędzy. Do obecnych celów dorzucam 5h coachingu z rusherem.

A teraz poza pokerowo, całkiem niedawno dowiedziałem się o ciekawym kanale YT, jeśli ktoś jest zainteresowany nauką programowania to polecam się zapoznać, poniżej wrzucam interesujący (przynajmniej według mnie) popularnonaukowy wywód na temat liczb Lucasa oraz złotej proporcji.

Odpowiedz
Cytat
CarryPokker Autor wątku
CarryPokker
Poker Player

Dwa rozdania na tego samego ruskiego maniaka... oni chyba rzeczywiście widzą wszystkie karty przed ich wyłożeniem.

A♠ T♦ vs J♥ 8♣

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP: $0.95
CO: $2.22
BTN: $4.51
SB: $1.98
BB: $1.30
UTG: $2.03

Pre Flop: ($0.03)
UTG raises to $0.08, MP raises to $0.14, 4 folds, UTG raises to $0.45, MP raises to $0.95 all in, UTG calls $0.50

Flop: ($1.93) 8♠ J♦ 8♦ (2 players - 1 is all in)

Turn: ($1.93) 2♦ (2 players - 1 is all in)

River: ($1.93) 6♠ (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $1.93
MP wins $1.86
(Rake: $0.07)

A♥ Q♥ vs Q♦ T♦

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $3.60
BB: $2.00
UTG: $4.51
MP: $1.97
CO: $1.27
BTN: $2.02

Pre Flop: ($0.03)
1 fold, MP raises to $0.07, 1 fold, BTN raises to $0.24, SB raises to $3.60 all in, 2 folds, BTN calls $1.78 all in

Flop: ($4.13) J♣ 4♠ 3♠ (2 players - 2 are all in)

Turn: ($4.13) T♣ (2 players - 2 are all in)

River: ($4.13) 3♥ (2 players - 2 are all in)

Final Pot: $4.13
SB wins $3.99
(Rake: $0.14)

Odpowiedz
Cytat
CarryPokker Autor wątku
CarryPokker
Poker Player

Update 2
Ilość rozegranych rąk: 6999
Typ gier: cash
Zysk/strata: 3.77$