Siemanko startuję od jutra z MBC i ogólnym blogiem.
A więc tak!
Jestem 20-paro latkiem i aktualnie służę w wojsku. Niedawno wróciłem z 5tygodniowego poligonu i po załatwieniu większości spraw związanych z moją nieobecnością w domu wracam głodny gry i nauki. Z racji że nie mam aż takich problemów finansowych nie traktuję pokera jako źródła utrzymania ale czas najwyższy żeby setki godzin spędzonych przed kompem jakoś zaczęły się zwracać.
Mieszkam z kobietą i naszą córeczką 2letnią co niestety nie daje mi większych możliwości w tłuczeniu kk rozdań miesięcznie
Jak większość moich rozprawek i ta będzie bardzo niespójna wręcz można powiedzieć poszarpana jak dziura wylotowa z mojego kmPK
Jestem fanem Falubazu jak i Włoskiego Milanu. W prezencie na urodziny dostałem od moich dziewczyn zestaw hantli i sam zakupiłem książki Paula Wade „Skazany na trening” Stąd nazwa bloga. Dzisiaj rozpisuję sobie plan treningowy na cały tydzień a z tego co widzę będzie bardzo napięty aczkolwiek chcę aktualizować to przynajmniej 3x w tygodniu. BBC Seqa mnie zmotywował chyba tak bardzo jak nigdy do zrzucenia zbędnych kilogramów i zrobić w końcu coś z sobą. Z racji że praca w wojsku nie zawsze jest taka jaką pokazują i opisują na tvn czy wyborczej a już na pewno nie w Polsce zbrojnej
przytyło mi się ok 20km a nie siedzę za biurkiem!!
Co tu jeszcze napisać w sumie nie wiem może coś o pokerze??
Gram od kilku lat ale 99% tej gry to 4fun z nastawieniem się na freerolle niskie sng kończąc na husng które szły mi całkiem ok tylko że niestety nie jestem w stanie ich grać profitowo. Bo nie można mówić o profitach jeżeli zagram ich 200-300/msc. Szkoda bo bardzo je lubię ale na dzień dzisiejszy to nie jest moja droga. Gram nl5 FR i chciałbym zakończyć na nl25 i tam się zadomowić i grać stale z profitami.
Tak jak mówiłem poker to na razie rozrywka i zabawa ale każdy $ wypłacony będzie cieszył
Tymczasem idę układać plan tygodniowy a od jutra nakurwiaszczo!!!!
GL Ewrybady!!
Dzień dobry
Tak czytam i rozkminić nie mogę, dlaczego tak Cię zmotywował do treningów Seq, bo z tego co pamiętam, to forma była dobra... a tu się okazuje, że armia rozpieszcza i 20kg poszło w górę.
Spoiler
Ja nie zaczęłam służby w armii, ale też jestem na etapie, że muszę duuużooo ćwiczyć
Zatem - w challengu i w treningach
Widząc nazwę bloga spodziewałem sie że zobaczę nawiaznania do kalisteniki
Napisz które kroki wykonujesz. ja zaczynałem 1,5 miecha temu od samego początku
GL
Cześć Madzia!!
Dlaczego?? Prosta odpowiedź. Widziałaś czego on dokonał??
Co prawda nie zastosuję tak drastycznej redukcji jak on ale chcę to osiągnąć stopniowo małymi kroczkami
Tak na prawdę to zależy mi wyłącznie na brzuchu ale jak już robić to na maxa
Wyeliminowałem prawie cukier z diety. Bo nie mam aż takiego zboczenia żeby sprawdzić czy jogurt naturalny ma 6g czy 10 cukru ale odstawiłem słodycze i cukrowanie herby(wcześniej 3-4 łyżeczki ). Porzuciłem prawię ulubione hobby. Alkohol. I postanowiłem lecieć 5x w tygodniu.
Pon- pompki i brzuch ze skazanego + obwodowy 1seria
Wt- piłka
Środa- barki i nogi ze skazanego + obwodowy 1seria
Czw- piłka
Pt- kaptury i elementy crossfitu.
Sob i Nd wolne.
Oczywiście dodaję do tego w całym tygodniu poranne biegi na zaprawie i trening na worku+skakanka jeżeli pozwolą. Ogólnie jeszcze muszę to dopracować ale wstępnie uważam że jest ok.
Teraz odp na pytanie: Gdzie forma??
Nadia zabrała
Człowiek się trochę rozleniwił poświęcał dużo czasu praktycznie cały na dziecko i tak się zastało.
Chipsy wieczorami piwko sztuk 5 wieczorem etc. I mamy grubaska
10kg chciałbym zrzucić bo kolana już wołają o pomoc po 1h biegania za piłką.
Boxer82@
Niestety ale jest to mój pierwszy trening tak więc jestem na step1 każdego ćwiczenia i nie mogę się wypowiedzieć. Super że też próbujesz więc możesz opisać czy coś odczułeś przez te 1,5msc??
Wiem że ten trening jest na rok+ tak więc mam silny mindset i nie odrzucę tego tak szybko. Jeżeli mam robić pompki na 1 łapie i być tak jak to on opisuje to Fuck it! Ship it!!!
Wczoraj pograłem ok 1,5h na 6 stołach niestety -1bi.
Najbardziej zastanawiam się nad tym spotem:
Poker Stars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (7 handed) - Poker Stars Converter Tool from http://flopturnriver.com/
Seat 8 is the button
Seat 1: Player1 ( $1.58 USD ) - VPIP: 19, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 16
Seat 3: Player3 ( $7.34 USD ) - VPIP: 31, PFR: 27, 3B: 22, AF: 5,2, Hands: 113
Seat 5: Player5 ( $2.43 USD ) - VPIP: 27, PFR: 17, 3B: 5, AF: 1,8, Hands: 1968
Seat 6: Player6 ( $7.25 USD ) - VPIP: 20, PFR: 13, 3B: 5, AF: 1,6, Hands: 782
Seat 7: Hero ( $5.35 USD ) - VPIP: 26, PFR: 17, 3B: 3, AF: 2,3, Hands: 284
Seat 8: Player8 ( $5.00 USD ) - VPIP: 16, PFR: 12, 3B: 3, AF: 2,0, Hands: 1568
Seat 9: Player9 ( $4.80 USD ) - VPIP: 20, PFR: 14, 3B: 3, AF: 2,0, Hands: 2136
Preflop: Hero is CO with Q
, J
1 fold, MP1 raises $0.16, 1 fold, Hero calls $0.16, 3 folds
Flop: ($0.39) J
, J
, 6
(2 players)
MP1 bets $0.18, Hero calls $0.18
Turn: ($0.75) 5
(2 players)
MP1 bets $0.47, Hero raises $0.94, MP1 raises $1.62 (All-In), Hero calls $1.15
River: ($4.93) A
(2 players, 1 all-in)
Total pot: $4.93
Results below:
Spoiler
MP1 had A
, J
(full house, Jacks over Aces).
Hero had Q
, J
(three of a kind, Jacks).
Outcome: MP1 won $4.73
Miałem jeszcze dorzucić plany pokerowe bo one są tutaj najważniejsze. Niestety tak mnie nogi pieką po piłce że ide zaraz do spania (dokończę tylko piwko na zakwasy)
Jutro dzień sprzątania tak więc w międzyczasie ułożę realny plan pokerowy i zaczynamy powoli odrabianie przedwczorajszego tiltu bo coolerach
Boxer82@
Niestety ale jest to mój pierwszy trening tak więc jestem na step1 każdego ćwiczenia i nie mogę się wypowiedzieć. Super że też próbujesz więc możesz opisać czy coś odczułeś przez te 1,5msc??
Wiem że ten trening jest na rok+ tak więc mam silny mindset i nie odrzucę tego tak szybko. Jeżeli mam robić pompki na 1 łapie i być tak jak to on opisuje to Fuck it! Ship it!!
Mnie sie tam wydawało że mam forme lepsza niz na kroki pierwsze ale zdecydowałem sie równiez zaczynac wszytko od pierwszego kroku. Okazało sie wcale nie jest tak łatwo jak sie przyłożysz do techniki. Ćwiczenia wykonywałem zgodnie z planem ale nawet na głupich pomkach w oparciu o ściane czułem nastepnego dnie tricepsy.
Sam cwiczyłem w cyklu
1 dzień bieganie , brzuszki , podciagniecia
2 dzień pompki, przysiady, barki, mostki
3 3 dzień przerwa
Po ok miesiącu w ten wolny dzień zaczęło mi brakowac ćwiczeń i teraz ćwicze + biegram przez 6 dni
Też nastawiam sie nad prace długofalową wieć nigdzie sie nie spieszę. Jestem na drugim kroku w pompkach, podciagnieciu, przydsiady zaczynałem od kroku 2 (nie byłem wstanie utrzymać równowagi w kroku pierwszym) a brzuszki, barki i mostki robie jeszcze ktrok 1 (barki i mostek zaczełem po miesiącu ćwiczeń )
Powodzenia
polecam portal kalistenika polska: http://kalistenikapolska.pl/
Mnie tam np doradzili żeby w jednym dniu robić pomki i podciagnięcia. jest tam duzo info nt m in skaznego
Zajrzałem, bo Wade. Kiedy byłem młody itd robiłem większość kroków mistrzowskich (bardzo intensywny trening) i oczywiście rozwaliłem sobie stawy. Ostatnio zmusiłem się do tych banalnych ćwiczeń dla "cieniasów" i jestem zaskoczony. Też czuję mięśnie przy najprostszych ćwiczeniach, stawy się nie odzywają, a siły przybywa.
Tak jak w pokerze cierpliwość i systematyczność powinny dać zajebiste rezultaty. Mam nadzieję:f_drink:
Święta Święta i po świętach!!
Czas najwyższy wziąć się do roboty. Weekend był bardzo intensywny bo i sprzątania było dużo i prac ogólnych to i na grę nie było czasu. Wiadomo rodzina ważniejsza
Trochę wczoraj pochlałem ale za karę wstawiam sobie dzisiaj solidny wpierdziel bo pewnie ładnie się opchałem na święta. Trzeba nadrobić i zbić te tysiące kalorii ze świąt. Zapału nie straciłem mam dalej wewnętrzną motywację do ćwiczeń tylko do gry słabiej. Zaraz kupię srebro i zassam kilka filmów rushera i biorę się za grę.
Tymczasem idę pobawić się z córką a basen odkładam na środę
A promocją https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=395497 jesteś dalej zainteresowany? Jeśli tak to nie zapomnij do przyszłego poniedziałku wstawić raportu
Tak jak najbardziej. Jutro wrzucę podsumowanie tygodnia. Będzie kiepskie ale każdy musi jakoś zacząć.
Święta kolędnicze trochę się obżarłem i opiłem alko więc od dzisiaj ostre spalanie.
Zasmuca mnie to że staram się wyeliminować cukier z życia a czego nie kupię to min 7g cukru. Nawet jogurt naturalny go ma 7g/100ml. I weź tu zrzuć kilogramy zbędne
Przeczytałem kilka artów i obejrzałem film rushera i teraz trzeba to przenieść na stoliki WML
No i std nutka bo to zawsze jestem z tyłu z cywilizacją
(Słyszałem to 1 raz w piątek) I nie schodzi to ze słuchawek etc.
W ubiegłym sezonie nie byłem ani razu na stadionie i w tym też się nie zapowiada.
Kosmiczne ceny biletów odrzuciły mnie od kibicowania na stadionie i przeniosłem się przed Tv. GP jeżeli byłaby jakaś propozycja to może może bym się skusił ale pewnie ceny kosmiczne.
Ja z leszna pochodze wiec równiez jestem kibicem (ale nie fanatykiem )
na GP do wawy kupłem bilety w pierwszym dniu. teraz nie wiem po ile chodza
Ale obecnne tez tylko w TV ogladam mecze
Imo rodzina ważniejsza
Nie mam już takiego parcia na wspieranie drużyny która tak na prawdę nic mi nie daje i pompowanie w to kasy
Tak to kupię 4pak i też fajnie się ogląda przed Tv.
Wczoraj zagrałem ok 100handsów bo miałem niecałe 1,5h na grę. Gram 4 stoły+1zoom.
Staram się wyciągać jak najwięcej i zapisywać notki na regularsów.
Dopadła mnie angina i siedzę w domu do wtorku to i może trochę czasu na grę znajdziemy. Niestety córka też ma anginę to już nie jest tak fajnie.
Szkoda wczoraj Napoli bo mieli dużo sytuacji ale wygrał lepszy.
Dobra podsumuję pierwszy tydzień:
Ilość rozegranych rąk: 1013
Typ gier: cash (Reg+zoom)
Zysk/strata: +10,78
Aktualny bankroll: 362
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1
Oglądanie na stadionie to jednak spora różnica, emocje są dużo większe. A co do Gp to bilety były już od 50zł, imo tanio porównując ceny np z Torunia.
Piszesz jak bym nigdy na stadionie nie był
Bardzo dobrze wiem że atmosfera na stadionie jest bez porównania do tv. Bo zasiadałem zawsze na ultrasach więc spania tam nie było. Niestety zmieniły się moje poglądy na ten temat i zamiast wydać 150zł na mecz wole je wydać z rodziną
I wcale na tym nie cierpię że nie robię tego co uwielbiałem. Jest czasami chęć pojechać na derby ale jak mam dać 60zł za bilet i stać 8h w kolejce to odpuszczam. Trasy strasznie dużej nie ma do Wawy bo to 5h pociągiem ale już mi się po prostu tego nie chce
Co innego jeżeli by Milan przyjechał do Polski to i bym te 700 pojechał, bo nigdy na ich meczu nie byłem.
jeżeli wskoczę kiedyś na nl50 to będę sobie pozwalać na wyjazdy co 2tyg na mecz
A tak to walczę z mikrusami zasiadam do nowego sezonu z karmi
Jestem w trakcie oglądania nowej produkcji Lecha i po jej zakończeniu układam jakiś plan dietetyczny i ćwiczkowy
Dzięki za wpisy bo wydawało mi się że nikt tego nie czyta a z czasem czuję że się rozkręcę i ten blog będzie motywatorem dla kogoś
Spoiler
ehe jak chuj
zaczynamy łickend na p* trololololo:
Spoiler
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (8 handed)
Known players:
[tg]MP3$6.34:///////;CO$2.61:///////;BU$5.00:///////;SB$6.32:///////;BB$5.17:///////;UTG2 (Hero)$5.44:///////;MP1$5.07:///////;MP2$5.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is UTG2 with J:s, J:h.
Hero raises to $0.20, 5 folds, SB calls $0.18, BB calls $0.15.
Flop: ($0.6) 6:d, J:d, K:c (3 players)
SB checks, BB bets $0.23, Hero calls $0.23, SB raises to $1.07, BB folds, Hero raises to $3.45, SB raises to $6.12, Hero calls $1.79.
Turn: ($12.19) T:c (2 players)
River: ($12.19) 9:h (2 players)
Final Pot: $12.19.
Results follow:
SB shows a straight, king high(Q:d K:d).
Hero shows three of a kind, jacks(J:s J:h).
SB wins with a straight, king high(Q:d K:d).