Przejdź do forum
Mam motywację i nie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mam motywację i nie zawaham się jej użyć - HU HT przyszłego inżyniera.

30 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
843 Wyświetlenia
Kutti00
PokerStrategist

Witam serdecznie w moich skromnych progach.
Chciałem na tym blogu notować moje postępy i podzielić się moimi spostrzeżeniami.
Aktualnie gram SNG HU HT na stawkach 3.5$ I jestem fajnie podjarany tymi HU :).
To coś o mnie może.
Od niedawna jestem mega zmotywowany. Wkońcu wziąłem się do roboty. Jak to się stało po prostu nie wiem. Nagle ot tak.
Zacząłem spowrotem regularne treningi na siłowni, odżywianie i lepiej zarządzam czasem.
Jestem mega zadowolony ze swoich postępów. A to dopiero początek.

Jakie mam cele na najbliższy czas?
1. Wejść do końca wakacji na HU HT 15$, lub jeżeli się nie uda to zrobić wszystko, żeby tam wejść na te stawki(oj tak, wcale nie żartuje).
2. Poświęcać minimum 10h tygodniowo na filmy szkoleniowe, 4h analizy swoich rąk i 4 h analizy rąk z forum oraz chce robić minimum 600 HU tygodniowo.
3. Trenować 4x w tygodniu na siłowni+cardio.
4. Zdrowo się odżywiać tzn. bez słodyczy i brak śmieciowego jedzenia. Od słodyczy jestem uzależniony.
5. 5h tygodniowo dodatkowo uczyć się niemieckiego(to będzie trudne bo nie chce mi sie)
6. Starać się jak najlepiej radzić sobie na studiach. Już końcówka jest powoli.

Tak, wiem, że to możliwe i tak się stanie. Mam motywację do tego aby wspinać się i żyć pełnią życia.
Z spraw poza pokerowych to aktualnie redukuję na siłowni, już poszło 4kg w jeden miesiąc, więc cisnę dalej, co ciekawe nie sam tylko z moją wspaniałą narzeczoną.
Moim głównym celem jest mieć wspaniałą rodzinę i czerpać szczęście. Także z pracy.
Ze spraw studenckich to niedługo będę pisał pracę inżynierską. No i zajmuje się w wolnych chwilach mikroprocesorami itd. Jak coś ciekawego stworze to na pewno wstawię.

Zaznaczam, że żadne kartele mi nie straszne. Nie chce być zwykłym grajkiem z limitów 15s-30s. Chcę mierzyć jak najwyżej.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
29 odpowiedzi
chylowski
PokerStrategist

Kropa. Jakie wyniki?

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Na razie zagrałem 50 SNG. Gram po 6 stołów. Staram się skupić i generalnie nastawiony jestem na naukę. Sesja 6 stołów to ok. 1h. A analiza tego zajmuje mi ok. 2h. W tym czasie analizuje cale turnieje i w niepewnych sytuacjach bawie sie icm'em. Zapisuje spostrzeżenia itd.

Na razie to wygląda tak. Roi 24%. Ale czeka mnie oczywiście korekta jeszcze. No i dopiero tak po 1000SNG na tych stawkach będe mógł coś powiedzieć, konkretnego.

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Trochę ostatnimi czasy szukałem sobie jakiejś ciekawej odmiany. I zacząłem uczyć się HU HT. Ciekawa i fajna gierka. Dużo matmy. To mi się podoba. Na razie wykres jest łaskawy ale malutko gierek zagrałem :)
Chciałbym ostro się uczyć w tej odmianie. Dlatego jakby ktoś byłby chętny na analizy ze stawek 1,5$, 3,5$ albo 7$ to jestem chętny. Zacząłem grać 3,5$. Dużo w postflopie mam edge nad graczami na tych stawkach mimo, że grałem marne nl10/25, a nawet częściej nie mając bankrolla nl5.
Pozdrawiam. Wykres to myślę, że co 500 SNG nie wcześniej opłaca się wstawiać.

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Witam ponownie.
Aktualnie cisnę Hypery na 3.5$. Roi znośne, ale sng nie dużo. Ok 9%. Oto wykresik:

Generalnie poświęcam sporo czasu na pokera.
Czytam aktualnie książkę ze strony Husng oraz oglądam filmiki.
Czuję, że muszę ostro popracować nad postflopem ale preflop też nie świeci. Ważne, że jakoś to idzie do przodu.
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Update bloga.
Określiłem jasno cele i pracuje ostro. :)
Pozdro. Moja nutka na dzisiaj:

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

Fajny wykres - przetrwales bez wkurwienia ten zjazd praktycznie calego profitu w kilkudziesieciu grach?

Pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Nie patrzę podczas sesji w cashier. Jestem mega skupiony na grze i generalnie interesują mnie tylko decyzje, check/raisy i inne dupeczki ;p
A po sesji sobie spojrze. Na początku miałem obawy, że będą mega swingi i mój bankroll nie wystarczy, bardziej niż samego faktu, że będą swingi.
Jestem do tego przyzwyczajony i jakoś na razie mnie to nie rusza. Ale cały czas oglądam lechrumskiego i staram się poprawiać, we wszystkim co ma mi pomóc w dojściu na samą górę. Na razie wykres wygląda tak:

Wykres z 1.5$ i 3.5$. Na 3.5$ mam 337 gier z roi 7.2%, a na 1.5$ mam 159 gier z roi 12.3%.
Dzisiaj sporo ranka siedziałem nad książką Mersennearego ok. 3h. Prawie ją kończę. Na koniec porobię sobie notatki jeszcze raz ją przeglądając.
Jakieś podstawy tam są i ciekawe koncepty.
Dzisiaj zajęcia na uczelni jeszcze mnie czekają i kurs niemieckiego :). A wieczorem, prawdopodobnie będę musial jeszcze pyknąć ok. 70 sng. Żeby mieć to 100 dziennie.

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

Fajne podejscie, musze podobne stosowac, ale coraz ciezej z motywacja :)

Polecasz ksiazke mercenarego? Mam to na kompie, ale tylko przekartkowalem, nie wglebiajac sie za mocno.

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Szału nie ma w tej książce. Ale podstawowe informacje. Podpowiedzi jak pracować nad swoją grą. Generalnie fajne są 2 filmiki zapolka z HU HT. Takie początkowe, ale szkoda, że nie ma tego więcej :0. Bielanka bym musiał jeszcze obejrzeć ale nie mam podpiętego konta na PS ;p

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

Bielanka ogladalem, bardzo fajna produkcja, ale samemu zaznacza, ze juz jest przestarzala :D a niby z rok ma dopiero ;)

Ciekaw jestem, z jakiej dziedziny inzyniera robisz?

Ja juz jakis czas mgr inz. ale jestem ciekaw czy innych pokerzystow rzuca w matematyczny/techniczny swiat czy humanistyczne rejony ;)

Odpowiedz
Cytat
Kimitaki
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Aktualnie studiuje Automatyke i robotyke. Specjalnosc robotyka. Ale interesuje sie bardziej automatyka, sterownikami itd. Pracuje dwa razy w tygodniu w duzej firmie i tam bede pisal prace inzynierska :). Ale z duszy humanisty tez cos mam. Jezeli chodzi o ksiazki to wlasnie przeczytalem 5 czesc "zwiadowcow" i zaczynam czytac wielkiego gatsby'ego.
Update, zaczynam zabawe w MBC, cel 5000$
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 0
Typ gier: SnG
Zysk/strata: 0
Aktualny bankroll: 260$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):0

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Witam. Wstawiam nutkę na dzisiaj:

Dzisiaj wieczorem będą na siłowni plecy trenowane+ cardio. Trochę czasu dzisiaj muszę na uczelni być.
Tak to w planach mam:
Jedną sesję 1,5h
oraz 1h poświęcę na dokończenie notatek z Mersa booka.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Witam serdecznie. Coś mi ostatnio żre. Tzn. Jestem mega skupiony na grze. Tylko wczoraj miałem jakieś takie dziwne zachowania, denerwowałem się, nawet tilt mnie lekki złapał z powodu, że źle zagrałem jedną rękę. Zbyt luźno mi się wydawało, zobaczyłem SD i w dupe. I byłem zdenerwowany, że źle zagrałem. Ale dzisiaj obejrzałem film lechrumskiego nt. podstaw mindsetu i fajnie tam powiedział, że nie warto zakładać, że nie popełnimy błędu bo to najprostsza droga do tiltu. Dzisiaj zagrałem sesję, mega skupienie, wyciągałem od fishek ostatnie żetony, bo wbiłem na $7 SNG HU HT.Oto wykres lifetime od 9 marca:

Tutaj sprawa MBC:
Ilość rozegranych turniejów: 216
Typ gier: SnG HU HT
Zysk/strata: +116$
Aktualny bankroll: 376$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):0.5

Wczoraj zaliczyłem mega trening pleców z moją narzeczoną a dzisiaj klata+biceps. Było wykwintnie. Wczoraj 40 min cardio, a dzisiaj mnie czeka bieganie na dworze. I to chyba zaraz. Po powrocie mała sesyjka jeszcze 1h. A takie oto przysmaki dzisiaj robiliśmy, zdrowo i mega pysznie, zdjęcia przed pieczeniem:

I jeszcze moja ulubiona muzyczka do sesji:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Witam. Ostatnio miałem mniej czasu na grę, praca itd. Trochę nauke zaniedbałem. Ale obejrzałem filmy lechrumskiego i staram się oglądać filmy szkoleniowe. Czy ktoś ma pomysł jak dokładnie analizować ręce? Może jakiś filmik mi pomoże w nauce analizowania spotów w HU? Zapolka obejrzalem, ale na jego filmach są tylko spoty preflop. Jak polepszać się postflop? Flopzilla, + equilab i robienie sobie notatek jak dane ręce grają vs range przeciwników w 3betowanych pulach, callowany pulach itd.

Chciałem shotować 7$, niestety nie czułem się komfortowo ze swoim bankrollem w pewnym momencie gdyż ostro pikowałem w dół, aktualnie spowrotem gram trójeczki.
Roi 8%, na dole wykres:

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Mam pytanie co do lini nonSD, ma ona iść do góry? Nie za dużo walcze postflop z air handami? Dosyc agresywnie czasami gram check/raise flop, na ciekawych boardach, albo z drawami oraz jak się da to cbet. Ponieważ na 3.5$ mega rzadko dostaje check/raise flop. Mega value widze w cbetach nawet na suchych boardach z air gdzie wiem, że na wyższych stawkach dostaje się mega częste check/raisy.
Oto wykres w żetonach:

Jak widać na SD mam słaby range, sporo przegrywam i tam jestem break even praktycznie.

Odpowiedz
Cytat
Kimitaki
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat