Przejdź do forum
Śmierdzę złotem, ro...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Śmierdzę złotem, rozkładam ręce jestem samolotem!

19 Posty
4 Użytkownicy
6 Reakcje
591 Wyświetlenia
infraganti
Oldschool Grinder

Odwlekałem to w nieskończoność jak typowy polski obywatel kierując sie mottem "jakoś to będzie", ale w koncu postanowiłem to zmienic i napisać bloga o czymkolwiek. Tak sie składa, że gram w pokera, więc w świetle prawa jestem kryminalista, a do dla mnie nie pierwszyzna.

Dlaczego akurat poker?! Więc handlowałem rzeżuchą przez 2 tygodnie! Dopóki tata nie naruszył mojej przestrzeni prywatnejnie znalazł--> wyciągnął--> zapytał sie co to jest w plastikowym woreczku, był on dobrze schowany w przedniej kieszeni moich spodni:appl:. Starałem sie mu wytłumaczyc, że to na biologie, że kolega mi dał, barelowałem na każdym streecie ale niestety mnie bluffcatchował.:nh: Po tym badbeacie doszliśmy do wniosku, że trezba poprawić mój mindset i zrobić przerwe od spędzania czasu z kolegami, graniu w kosza, i pojachania na obóz który był dla mnie tak ważny jak smoleńsk dla Macierewicza. :fouet: Na skraju mojej koszykarskiej kaiery poznałem 3 tajemiczych panów, którzy przyjechali molestować moją babcie niesamowitymi produktami FM Group (do dziś ich używam :D ). Właśnie wtedy zaczęła sie przygoda, marzenia o wielkich pieniądzach, mercedesach, ciepłych krajach i tym, że nie musze przyjmować formacji zółwia idąc do pracy z głową spuszczoną w dół. Niestety rzeczywistość mnie rozczarowała, lecz zaszczepiona wizja jazdy mercedesem odganiała wszystkie inne aspekty. Poszedłem na studia na które nie chciałęm iść. Moje studia moge najlepiej porównać do seksu na imprezie z dziewczyna która okazała sie dzien pózniej urody mocne 4/10:rage:. BTW studia wypompowały ze mnie hajs jak zrobił to Tusk z naszym narodem, ciemnym narodem, który tęski za komuną i Gierkiem.

Pewnego razu, opier:censored:ając sie 113 dzień z rzędu roku pańskiego 2014 na akademickim łóżu pod oknem, które było zawsze otwarte ze względu na mojego wspólokatora, był on jeszcze bardziej leniwy co uważam już za skrajny przypadek. Mianowicie miał konflikt z mydłem, spać chodził w butach, a pranie ostatnio chyba robił w domu ( wspomne, że był portugalczykiem i mieszkł w Lisbonie) Tak odkryłem tajemniczą gre poker na Facebooku. Co mogłem innego robić podczasz zbliżającej sie wielkimi krokami sesji?xD Przypomniałem sobie o ziomeczku kótry mi wspominał, że gra w poksa. Jako, że FB było otwarte 24h/7 to pozwoliłem sobie do niego napisac czy wie jak w to sie gra. Zdzwiło mnie to że nie dość, że wie to jeszcze na tym zarabia :thinking: . Teraz już wiem dlaczego mnie wziął pod swoje skrzydła :D Pokerzyści mają przejebane życie i jak nie masz z kim porozmawiać o tym czym sie zajmujesz to aż smutno się robi i uj szczela miedzy oczy. Tak oto zacząłem, chłopaki organizowali gierke 10zl wjazd #cash dostałem 2xstrita i 1xfulla zarobiłęm 30 zł w 10 rozdaniach i czułem sie jak szejk podchodząc i wrzucając monety do automatu w którym było wszytsko po 5 zł.

Jak bym określił swoją postawe pokerową z marca do teraz? Napewno z #MegaUltraHiperAgroFisha, walącym bet bet bet z każdą kartą którą postanowiłem grac AK KK all in 75bb pre :yaoming: przez #spazzera do moze #donka :megusta:cel wyżej to #GónwoReg zarabiajacy wiecej niz 1000zł miesiecznie.

Co tutaj bedziej? Nie wiem. Wiem, że jeżeli wytrwam w pisaniu tego bloga to bedziecie świadkami narodzin milionera :milord:

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

jeśli ktoś ogarnia albo grinduje micro 180 to nie pogardze stworzeniem jakiegos pseudo study group._evil:

Odpowiedz
Cytat
AAarchitect
PokerStrategist

Będę śledził. Fajne pisanie. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
gregwolves
PokerStrategist

:welcome:

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

Pierwszy raz w mojej pseudo karierze pokerowej zaliczyłem tilt dzięki starsom, najczęściej są to ruscy. Po stracie dzień wcześniej 50 buyinow, tak nawet nic nie było cashowane 😂set 77 vs set TT żadko jest mocniejszy. Asy były łamane jak brzozy przez tupolewa. Tak czy inaczej wstałem z zajebistym nastawieniem, dziś jest dzień a dzisiaj będę lepszy niż wczoraj i zaliczenie skeszuje przynajmniej .50. Nagle podczas grania na 12 stolikach (8 deepow, zapowiadał się dobry run) Wyskakuje mi jebany komunikat że mają przerwę techniczną a moje deepy mają w dupie 😤 tak czy inaczej nie chce mi się nic odpalać poza papieroem i shot ami w pubie.

Nie zmieniam swojego nastawienia! Idę do pubu tudzież wodopoju aby poznać tam jakaś niewiaste która będę mógł value betowac, barelowac i doprowadzić do showdownu :D

Cheers! ✌

Odpowiedz
Cytat
ddaniecki
PokerStrategist

value betujesz lewą czy prawą :coolface: :fouet:

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

niestety prawą...

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/12942780_7B61840848

moim zdaniem to powinien byc fold bo na trzeciego to raczej zasłabo, tym bardziej ze nei ma ante i jesten deep we wczesnej fazie

Odpowiedz
Cytat
AAarchitect
PokerStrategist

infraganti taki długi wstęp a teraz cicho? Go go do tego milionera.

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

jestem pochłonięty grindem _rolleyes:
BTW jestem załamany psychicznie i nie moge sie pozbierac po deepie w 1$ +r 50k gtd 22/8k field,:mdr: dałem dupy po mistrzowsku :fouet: drzazga w oku taki wynik ale nadal napierdalam :D

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

Napisane przez AAarchitect
infraganti taki długi wstęp a teraz cicho? Go go do tego milionera.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/13213478_FE653EA007 co sądzisz o tej ręce ziomek staty 47/x

Odpowiedz
Cytat
AAarchitect
PokerStrategist

Primo nie sprawdziłbym z 97s. Sec gościa z 47/x obstawiłbym na Ax.

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

asa nie miał napewno, nigdy nie walił pot beta z top para, tu jest imo easy wrzuta na fisha, mam jeszcze 5 outów na polepszenie mojej ręki :D

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder
AAarchitect
PokerStrategist

Pokaż wykres tych 180.

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

TryToBrokeU, wklepiesz i mnie znajdzesz ;)

Odpowiedz
Cytat
AAarchitect
PokerStrategist

No graty 2.20 NL :D :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

dzieki dzieki! :D ostatnio było blisko 1$ + R (3x turbo) 22/7k za shipa 8k$ :rage:

Odpowiedz
Cytat
infraganti Autor wątku
infraganti
Oldschool Grinder

Halo siema! Blog zalatuje mułem.. dlatego zgłaszam sie do Mega bankroll challenge! Standardowa akcja zaliczylem fajnego shipa i:profit:
i dał mi kopa do dalszego rozwooju. Plan jest taki aby zrobic rolla na scoopy i drukować $$$. Co bede grac z rollem 5k?! MTT do 15$ plus coachingi u majkela, w którym jest naaaaaaaaaaaprawde duuuuużo Value!!! Lepiej wydac 60$ za 1h coachingu niz iść sie nayebac z ziomkami do pubu w którym i tak nie zaliczymy żadnej cipki :milord:

Odpowiedz
Cytat