Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Highway to pro

35 Posty
10 Użytkownicy
4 Reakcje
1,351 Wyświetlenia
Slooneeek
PokerStrategist

Witam wszystkich!

Jestem Słonek :welcome:

Założyłem blogaska, aby każdy z Was mógł śledzić moje wyjątkowo interesujące poczynania na 0,50 45os turbo na P*. Mam nadzieje, że pisanie tutaj da mi powód dla którego wybiore sesje niż balety, marnowanie czasu na przerózne sposoby = po prostu się ogarnę :sfishy:
Plan na obecną chwilę jest prosty - grindem na najniższych stawkach 45osobowych sitków turbo wbić się na 1,5. Zaczynam z agresywnym rollem, bo z 80BInami i mam do ugrania około 160BI aby z wbic się na 1.5 z 80BI i w razie swingu -40BI wbijam znowu na 0,5 czyli good run mile widziany :badteeth:
Za mną już pierwsza dzisiejsza sesja - mega delikatna i lajtowa, tylko aby sprawdzic czy granie w tile czy w kaskadzie jest dla mnie najlepsze, póki co grałem w tile na 12 stołach, króciutko, bo jedynie 14turków i było dość spoko, tydzien-dwa bedzie elegancko. Do sprawdzenia mam kaskade, wybiore i będzie trzeba trzepać volume :)

Sesja ogólnie +10BI, także przyjemnie.

Zachęcam każdego do udzielania się.

POZDRO i wrzucam zajebisty kawałek :)

Link Text...

BTW Lynyrdzi grają w maju w Wawie - ktoś się wybiera? :milord:

Odpowiedz
Cytat
34 odpowiedzi
8Bartosz
PokerStrategist

haha piosenkę chyba każdy gra ale jak napisałeś "Lynyrdzi" to w mojej głowie ukazał się zespół pokroju slayera :D

A co do grania 12+ stołów to polecam program table ninja jeżeli masz tylko 1 monitor.

No i obyś jak najszybciej na 1,5 wbił:D

Odpowiedz
Cytat
Skroderis
PokerStrategist

hej, też gram 45 0,5$, powodzenia i będę obserwował. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

Powodzenia, bede Cie tutaj lustrował wariacie ;)

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Siemanko!

Dzięki wielkie za wpisy!

Grałem dzisiaj w stacku i myślę, że wybiorę te formę, bo pozwala mi grać 15-18 stołów, przy czym na 15 czuje się swobodnie.
Muszę popracować nad nie wyciaganiem okna ze stacka podczas gry, tylko aby zobaczyc rezultat rozdania, mimo standardowej decyzji - rozwala sie cała gra i dużo sit outów :f_confused:
Gdy robią się FTeki w prawym górnym rogu mam stacka z wiekszascia turkow, a ft zmniejszam i wrzucam w tile w wolnym miejscu i staram sie dorejestrowywac, żeby caly czas grac te 15sitow+

Podczas sesji słuchałem dzisiaj fajnej playlisty Link Text...
Erykah Badu - 40 kawałek myślę, że typowa muzyczka która chciałbym, aby leciała podczas grindu, mimo że najwięcej słucham classic rocka ;) Jeśli macie jakieś fajne składanki, to byłoby extra jakbyście się podzielili :f_drink:

Co do samej sesji, to zagrałem niewiele większą ilość turków niż poprzednio. A gdy już się rozkręcę, chcę aby sesja wychodziła na 40sitów+
Rezultat +4BI
Zaznaczyłem w HMie pare rączek i zaraz sobie wrzuce do wizza :)

Peace :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Eeeloo!

Grałem dzisiaj wiekszą sesję - miałem grać do 21, ale narobiło się troszkę deepów i skonczyłem 20.10 :f_drink:
W każdym razie, grałem w stacku cały czas, dopóki zostały ostatnie 12 stoły i przerzuciłem na tile - tak zamierzam pykac regulanie :f_cool:
Sama sesja +10BI :profit:
Mam mega wiele rozdań do przejrzenia i narobiłem na pewno troche spazzow, ale grało się okej. :pcuser:
Oby tak dalej :f_thumbsup:

Poszukiwanie muzyki trwa w najlepsze :) Dzisiaj miałem przyjemność grindować pod opieką pani Jones, Norah Jones :coolface:
Przesłuchałem jej jeden album, dorzuciłem koncert i wrzucam linki :sfishg: POLECAM

Link Text... - album
Link Text... - koncert

A potem, bo akurat było w proponowanych, zapuściłem Link Text...

Jednak jeśli czeka Was dłuższa sesja, to Pani Norah Jones nie nada sie na zbyt długo - ale jak kto lubi :f_thumbsup:, mnie jednak trochę przymula :sifflote:

W sumie to tyle póki co! Jak macie jakieś fajne kawałki - wrzucać!
Idę na piwko i spać _drink:

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Siemka!

Ostatni raz grałem w czwartek - niestety w trakcie sesji byłem już sporo BInów na minus, a potem jak zaczęło coś deepować mój internet zaczął z niewiadomych dalej mi przyczyn ( teraz jest ok ) szwankować = disconnect na prawie 15min = tilt = dokończenie pozotałych stołów i zaprzestanie gry. Skończyło się rezultatem -12BI ..udało się shipkiem zredukować straty :f_grin:

W weekend nie grałem w ogole, jedynie warszawski turek live.

Wczoraj pojechałem polskim busem do Atlas Areny na koncert Lennego Kravitza. On, jak i cały jego band prezentowali się mega dobrze i mimo, że nie jestem wielkim fanem - warto było - show dla każdego:f_drink: Dla tych co opuścili te widowisko dobra wiadomość! Lenny wraca do Polski w lato i zagra w Sopocie! http://www.livenation.pl/event/596289/lenny-kravitz-tickets

Dzisiaj zdecydowanie zagram sesję :profit: a czas wolnego coraz bliżej = coraz więcej grania :pcuser: A♥:A♠:

POZDRO! _drink:

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Hej po dłuższej przerwie.

Właściwie to pokerowo mało się działo przez okres świąteczny - zero gry. Ale zrobiłem analizę łapek z HM'a w wizzie + rzuciłem okiem na filmiki avrilla z 3,5T i pokopałem trochę w blogach moich poprzedników w grindowaniu tej odmiany sitów :) wiec może troszkę edukacji wpadło..:f_drink:

Póki co idzie słabo, bo po 329 gierkach, ROI na poziomie 9,6% ale jak wiadomo próbka żadna, wynik również...żaden _mad:

:censored: Link Text... :censored:

Na podstawie tego artykułu zrobiłem sobie cały plan grania 45tek, tak, aby jak najszybciej wbić się na 1,5.
Uwagę przykuję na graniu bez interesowania się ile już jestem BI na minus podczas sesji oraz na przestaniu zadawania sobie pytania, czy jest sens odpalać dalej czy może już kończyć bo jest bezpiecznie b/e z szansą na mały profit -- straszny leak nie pozwalajacy mi rozwijac volume _evil: ROZWIAZANIE : nie patrzeć w kasjera _ugly: i to nie patrzeć najlepiej przez pare dni. I być może nie odpalać na wariata 18-20sitków, tylko zacząć od 14 i w miarę dostosowania się do sesji, dodawać stoły i utrzymywać te 16 turków w grze.

Także dałem znak, że jestem w grze jakby kogoś to interesowało _cool: i będę niszczył 0,5 przez kolejny miesiąc! :sfishg:

Dorzucę nutkę i pozdro dla wyświetlających!:badteeth:

Link Text...

ELLOOO!xD

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep
Elite Grinder

siemanko. Ja teraz też pykam 45many turbo za 0,5$ na P*, w zasadzie gram je z 2 tygodnie, ale u mnie volume jeszcze bardziej marne niż u Ciebie. Mam pytanko jak Ty dajesz radę ogarnąć 18 sitków na raz? ja jak gram 8 to już się pojawiają problemy tego typu, że np. chcę na jednym stole zaznaczyć "check/fold" czy tam po prostu "fold", a tu mi wskakuje na wierzch drugi stół gdzie jest akcja i missclickiem pasuję AA :P Gram w stacku. Chciałem jakieś hotkeye pod te foldy poustawiać, ale nic nie śmiga. Druga sprawa to po prostu fakt, że długo czasami się zastanawiam nad decyzją i się zaczyna panika jak jakieś sitouty się powłączają. Jakaś rada? Pozdro, gl i do zobaczenia przy stołach ofc :)

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

to nie przyspieszaj akcji, tylko czekaj az sam stol Ci wyskoczy

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Napisane przez NHXeHep
siemanko. Ja teraz też pykam 45many turbo za 0,5$ na P*, w zasadzie gram je z 2 tygodnie, ale u mnie volume jeszcze bardziej marne niż u Ciebie. Mam pytanko jak Ty dajesz radę ogarnąć 18 sitków na raz? ja jak gram 8 to już się pojawiają problemy tego typu, że np. chcę na jednym stole zaznaczyć "check/fold" czy tam po prostu "fold", a tu mi wskakuje na wierzch drugi stół gdzie jest akcja i missclickiem pasuję AA :P Gram w stacku. Chciałem jakieś hotkeye pod te foldy poustawiać, ale nic nie śmiga. Druga sprawa to po prostu fakt, że długo czasami się zastanawiam nad decyzją i się zaczyna panika jak jakieś sitouty się powłączają. Jakaś rada? Pozdro, gl i do zobaczenia przy stołach ofc :)

Siemka! Po pierwsze dzięki za wpis!
Co do pytania, to każdy inaczej sie dostosowuje do multitablingu, po prostu zajmie Ci troche czasu. Jeśli jak piszesz grasz 8 stołów, to proponowałbym Ci zwiększyć do 9 i grać w tile :f_drink: Imo najfajniejsza opcja - widzisz całą akcję i możesz sobie zaznaczać foldy gdzie chcesz - bez problemów z wyskakiwaniem stołów :)
A granie w stacku to właśnie jest jednak ten problem, że trzeba grać jak robot:f_mad: ale 0,50 nie wymagają dużego skilla i kminienia spotów, dlatego stack idealny pod robienie volume :f_cool: Wszystko z czasem :gl:

Właśnie startuję z sesją! Plan zagrać dzisiaj około 70 sitków w dwóch sesjach, wish me luck! :milord:

Link Text...

PZDRxD

Odpowiedz
Cytat
THCFalcon
Elite Grinder

GL HF gg, ps Rejtan jest marny

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Dzieki za krope Falcon :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
THCFalcon
Elite Grinder

Wlasnie ogladam Twoja gre i musze powiedziec ze nie wiem czemu callujesz allka z T5s na trzeciego na 20bb deep? O_o :f_rolleyes: :f_rolleyes: :f_rolleyes: :f_rolleyes: allert ;o

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Profitowy call :f_mad: Tak mało jeszcze wiesz...

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep
Elite Grinder

jakie 8 stołów :) 8 stołów to ja 2 razy dopiero odpaliłem, teraz gram 5-6 ciągle, bo więcej właśnie nie ogarniam :D Co do tile ja po prostu tej opcji nie lubię - jeszcze przy 4 stołach jest ok, ale przy 6ciu już nakładają się na siebie i się robi taki kaskadowy layout. A przyspieszam akcję po to, bo niektóre ręce to jest easy push easy fold easy call i takie tam, nad innymi trzeba jednak trochę posiedzieć - ja np. muszę sprawdzić w tabelce czy pushować i to mi już 10 sekund zajmuje, że o callowaniu już nie wspomnę i te przyspieszanie akcji właśnie mega pomaga, ale na chwilę obecną nie potrafię pominąć tych missclicków :P A i właśnie mi o to chodzi czy wiesz czy jest jakiś program/skrypt/whatever co pozwoli na hotkeyowanie stołów/akcji? żeby myszką nie trzeba było klikać tylko z klawiatury większość robić? :) Btw. dzisiaj spotkaliśmy się w heads-upie :) pozdro! GL.

Odpowiedz
Cytat
THCFalcon
Elite Grinder

Slonek gra przeciez na jednym bo na dwoch sie gubi :)

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Napisane przez NHXeHep
jakie 8 stołów :) 8 stołów to ja 2 razy dopiero odpaliłem, teraz gram 5-6 ciągle, bo więcej właśnie nie ogarniam :D Co do tile ja po prostu tej opcji nie lubię - jeszcze przy 4 stołach jest ok, ale przy 6ciu już nakładają się na siebie i się robi taki kaskadowy layout. A przyspieszam akcję po to, bo niektóre ręce to jest easy push easy fold easy call i takie tam, nad innymi trzeba jednak trochę posiedzieć - ja np. muszę sprawdzić w tabelce czy pushować i to mi już 10 sekund zajmuje, że o callowaniu już nie wspomnę i te przyspieszanie akcji właśnie mega pomaga, ale na chwilę obecną nie potrafię pominąć tych missclicków :P A i właśnie mi o to chodzi czy wiesz czy jest jakiś program/skrypt/whatever co pozwoli na hotkeyowanie stołów/akcji? żeby myszką nie trzeba było klikać tylko z klawiatury większość robić? :) Btw. dzisiaj spotkaliśmy się w heads-upie :) pozdro! GL.

Nie używam żadnego programu oprócz HM1 do gierki, po prostu 17.3'' lapek mi styka na granie nawet 12 stolow w tile. Myślę, że trochę za dużo wymagasz co do komfortu i po prostu będziesz musiał się wprawić:f_thumbsup: Poczytaj coś o tableninja - ten program może Ci pomoże ( nigdy nie korzystałem).
Nie znam się zupełnie na graniu za pomocą klawiatury, stwórz może oddzielny wątek i ktoś ogarniający sie wypowie :truestory:

Aaa tak Q7s<TAo :pcuser: GG. Dozo przy stołach

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek Autor wątku
Slooneeek
PokerStrategist

Sieemanko! :f_cool:

Rozegrałem dopiero 515 gierek, ciągle volume słabe :f_frown:
ROI na poziomie 18%, także udało się coś podskoczyć, oczywiscie celuje w 20%< ale jak wiadomo, po takiej próbce to od Pana Łotra bardzo dużo zależy xD

Stale analizuję gierke, także wszystko idzie zgodnie z planem, do tego od połowy stycznia będę miał o wiele więcej czasu na grind, także oby tak dalej i miejmy nadzieje, że lutym przywitam się z 1,5 :sfishg: 1000 gierek jeszcze chciałbym rozegrać w tym miechu i będę happy :happy:

Pozdro dla wyświetlających :milord:

Zupełne inne AC/DC niż większość zna Link Text...

Odpowiedz
Cytat

:f_cool: GL !!

Odpowiedz
Cytat