Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK NL 10 ZOOM Problematyczne rozdanie 2/20

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
436 Wyświetlenia
Pasiv
PokerStrategist

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $11.59 (115.9 bb)
SB: $10.05 (100.5 bb)
BB: $9.26 (92.6 bb)
Hero (UTG): $11.45 (114.5 bb)
MP: $17.36 (173.6 bb)
CO: $5.09 (50.9 bb)

Preflop: Hero is UTG with K K
Hero raises to $0.30, MP calls $0.30, 4 folds

Flop: ($0.75) A J 8 (2 players)
Hero checks, MP bets $0.30, Hero calls $0.30

Turn: ($1.35) Q (2 players)
Hero checks, MP bets $0.60, Hero calls $0.60

River: ($2.55) 6 (2 players)
Hero checks, MP checks

Results:

Spoiler

$2.55 pot ($0.11 rake)
Final Board: A J 8 Q 6
Hero showed K K and won $2.44 ($1.24 net)
MP mucked 4 5 and lost (-$1.20 net)

MP VPIP: 22, PFR: 14, 3B: 11, AF: 2,7, Hands: 141

PF: standard

F: Nie mam pozycji, a na flopie pojawił się A. Nie chcę grać tutaj raise, ponieważ wyrzucam większość słabszych rąk, a dostaję call tylko od tych, które mnie biją. Gram check/call w nadziei na tani showdown.

T: Nie jest to najlepsza karta jaka mogła spaść. Uzupełnia kilka drawów do streeta i dodatkowo tworzy draw do koloru. Chciałem grać tutaj check/fold, jednak sizing przeciwnika skłonił mnie do sprawdzenia.

R: Gram check/fold.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
erefkey
Oldschool Grinder

Jeśli podajesz staty to podawaj dokładne według zagrania villaina, bo to że podasz vpip czy pfr nie mówi mi o tym, jaki on ma call open z mp albo jak gra postflop, najlepiej wklejaj popupy programem lightshot, który od razu generuje link do wklejenia prosto na forum

jeśli czekasz na takim boardzie, to wyglądasz albo na nutsy, albo na średnie sd value w postaci underparek, z których będzie Cię chciał wyrzucić, więc x/c, x/c nie są złe i podoba mi się ta linia

w przypadku jego checku na flopie, czekam też turna i jeśli on znów przeczeka to betuje for value na R, bo moja ręka i tak ma jeden street value

alternatywą byłoby cbetowanie boardu i check na T w celu indukcji floatu a potem x/f R ale nie podałeś żadnych stat, a wiesz że to oznacza

Spoiler

ulubione wróżenie z fusów :coolface:

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

PF std. Na F przy tych statach, ktore podales nie wiemy tak naprawde nic, a na gracza o ktorym nie wiem za wiele gralbym std linia c-bet F i x/f od T. Ten range wpada w nasz open range z UTG i nie podejrzewam, ze ktos calluje tutaj c-bet z mysla o floacie. Granie x/c tez jest ok ale tak naprawde to bez info pakujemy sie w zagadke i do kolejnego betu na T najczesciej bedziemy musieli pasowac szczegolnie przy takiej karcie, ktora jeszcze mocniej nas poprawia. My grajac tu x/c F wygladamy albo na drawa albo na jakies srednie SD value i ta karta nie jest dla niego dobra do bluffowania.

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

moim zdaniem więcej value byłoby z x/c niż z betowania by go wyrzuć tak naprawdę z gorszej ręki

oczywiście perceived range jest mocny, co nie znaczy że nie będzie chciał wyrzucić mnie z rozdania, drawów ja nie mam praktycznie żadnych prócz KQ a i te KQ betuję żeby wyrzucić jego pp, no chyba że ktoś otwiera T9s, QT z UTG

jeśli napisałeś, że callując flopa wyglądamy na drawa/średnią pp to czemu by nie miał betować 2 raz by z tego mnie wyrzucić ?

Wiem, że to założenie w ciemno, ale tutaj się podpieram jego sizingami, które są po prostu słabe

Nie ma staty call open, ale na turnie otwiera się kilka drawów także, to moje zdanie :)

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Jasne, ze c-betem wiele value nie mamy ale mamy bardziej bezpieczna gre. Grajac x/c niewiemy czy on zabetuje raz, zabetuje dwa czy zabetuje 3 razy i to jest tak naprawde zgadywanka.

Odnosnie tego "czemu nie mialby betowac dwa razy wiedzac, ze mamy srednie SD value, drawa" to karta na T poprawia nasze drawy, mozemy zlapac 2 pairs, QQ ulepsza sie do tripsa, jesli mamy KK, KQ czy tym bardziej Ax to tez nie musimy zrzucic szczegolnie do takiego sizingu wiec mozna tez zadac pytanie dlaczego mialby nie betowac 3 ulice? Oczywiscie to tez zalozenie w ciemno

Odpowiedz
Cytat