Przejdź do forum
Początkowe porady

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Początkowe porady

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
797 Wyświetlenia
Jendroliusz
Poker Player

Witam

Korzystając z okazji postanowiłem obczaić program PT4. Wcześniej nie miałem styczności z żadnym tego typu programem dlatego też mam kilka pytań. Gram SNG za 1,5$ turbo KO 9 osób. Jakie statystyki powinienem sobie wyświetlać? Na początek przeglądając trochę forum wybrałem taki zestaw:

Teraz chciałem się pobawić kolorami więc jaki zakres procentowy dla danych statystyk ustawić pod standardowo czerwony, żółty, zielony kolor?
Tak naprawdę na tych stawkach w tych sitach jest szaleństwo więc statystyki raczej nie są aż tak potrzebne chciałbym tylko się do nich przyzwyczaić i zacząć wyciągać za ich pomocą jakieś wnioski. Jestem otwarty na propozycje rady itp

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
smoku
PokerStrategist

Witaj Jendroliusz.

Przeniosłem Twój wątek do działu strategii SNG, gdzie szybciej powinieneś uzyskać pomoc w tym temacie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

Witaj,

sam gram te turnieje i z doświadczenia wiem, że najbardziej przydatne statystyki to vpip/prf/foldBBtosteal/attempttosteal

Te cztery powinny Ci w zupełności wystarczyć, myślę że takie statystyki jak cbetflop/foldtocbetflop możesz spokojnie wyrzucić z HUDa gdyż gra postflop tam praktycznie nie istnieje,a jeżeli już jest to raczej proste ABC.

Co do kolorków to mam PT3 i nie wiem czy jest tam taka opcja, ale raczej nie trać na to czasu i ustaw sobie kolorki na starsach dla rożnych typów graczy i po jakiejś próbce na gracza oznacz go co sprawi że podczas rejestracji będziesz widział kiedy się rejestrować, a kiedy odczekać te 5 minut.

Jeśli masz jakieś pytania lub chciałbyś coś przeanalizować to wal na pw czy tutaj chętnie pomogę, bo nie kojarzę Cię ze stołów.

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

potwierdzam powyższą propozycję. Wskazane statystyki wystarczą, co więcej bez odfiltrowania, z biegiem czasu, bedziesz w stanie ocenić jak gra dany typ przeciwnika w określonej fazie turnieju, na podstawie ogólnych danych. To jest oczywiście temat rzeka i można do tego wróić jak już zdobedziesz odpowiednie doświadczenie ale dla przykładu są sytuacje, gdzie w fazie push/fold gracz 15/13 będzie w danym spocie grał sporo wiecej niż ktoś kto ma statystyki np 30/15. Tego typu niuansów jest oczywiście więcej

Odpowiedz
Cytat
Jendroliusz Autor wątku
Jendroliusz
Poker Player

Witam

Trochę już mi się pozmieniało w hudzie ;] Na ten moment wygląda to tak:

Rzeczywiście grając sity nie zwracam aż takiej uwagi na statystyki dotyczące CBetu jednakże zostawiłem je gdyż dodatkowo podczas ich grania gram turki (też turbo;]). Nadal te jak i inne traktuje jeszcze z przymrużeniem oka ze względu na to iż ilość rąk na ten moment jest śmieszna ;]. Z programu korzystam dopiero parę dni więc rąk mam malutko mimo iż w sumie tych sitów rozegrałem myślę że z 1,5k na pewno. Większą uwagę zwracam na kolorki przyznawane poszczególnym grajkom już wcześniej i powoli zbierające się staty często są ich potwierdzeniem :D

Ostatnio mój BR się z lekka powiększył i zastanawiam się nad wykupem PT4 (pewnie choćby po to żeby mi to czerwone przypomnienie zniknęło ze środka stołu :D) i przerzucenie się na sity 3,5 turbo KO. Swoją drogą jaki bankroll na nie polecacie? Ja sobie ustaliłem 100BI choć przyznam się bez bicia i mam tego pełna świadomość, że często i gęsto nie gram zgodnie z nim (ach te turki turbo :D). Poza tym mam czasami dość tego szaleństwa na tych za 1,5 ;]

TEIGREKPE oczywiście kojarzę Cie ze stołów i napisałem Ci pw ;]
Pozdrawiam

PS jednak nei wysłałem Ci pw bo albo nie umiem albo po prostu nie mogę opcja wyślij wiadomość nieaktywna dla mnie w twoim profilu :D

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

musisz zaprosic mnie do znajomych i dopiero wtedy bedziesz mógł wysłac pw :)

Odpowiedz
Cytat