O mnie:
Nazywam się Paweł i mam 25lat. Jestem po liceum i lubię gry komputerowe, siłownię, zdrowy tryb życia, science fiction no i pokera, a najważniejsze w życiu dla mnie to żeby być szczęśliwym. Jestem introwertykiem (na 90% - musze przeczytać książkę "quiet" to się upewnię) więc mam niewielu znajomych ale za to staram się z nimi blisko trzymać. Na siłownię chodzę 3x w tygodniu i do tego w domu coś ćwiczę. Oprócz tego jestem bezrobotny więc czasu mam trochę. Nie lubię mowić o sobie, że jestem zawodowym pokerzystą, bo wydaje mi się, że do prawdziwego profesjonalizmu mi dużo brakuje. W każdym razie utrzymuję się już od jakiegoś roku z pieniędzy z pokera.
Jakoś koło sierpnia miałem w planach z narzeczoną(będzie bronić magistra w lipcu) jechać na stałe za granicę do pracy. Mysleliśmy o Wiedniu, ale okazało się że mój dobry przyjaciel jedzie też jakoś w tym terminie do Portugalii i zaproponował mi dobrą ofertę pracy. Jesteśmy wraz z moją dziewczyną w trakcie podejmowania decyzji.
Plan do wyjazdu był taki, że dalej gram w pokera i ile zarobię to będzie(jaki chillout, nie? :D). Ostatnio wpadły mi dwa fajne wyniki i w głowie zaczeło mi świtać, że może uda się mi grać za granicą jak zbuduję odpowiedni bankroll i skill do wyjazdu. Z tym postanowieniem wziąłem się jeszcze poważniej do organizowania swojego czasu i do tematu edukacji pokerowej.
No własnie.. Edukacja pokerowa.. Do tej pory (gram w pokera z 3 lata) ograniczała się ona do oglądania filmików na PS.com raz na jakiś czas i .. grania. To jest jeden z głównych powodów do założenia tego bloga.
O blogu:
Celem tego bloga jest rozliczanie się z pracy nad grą, cotygodniowych celów(zobowiązuje się do MINIMUM jednego wpisu w tygodniu) jak i "pokazanie że się da" i ewentualne zmotywowanie innych osób do zwiększenia samodyscypliny i pracy nad sobą. Sam czytając wiele blogów czerpałem z nich ciągłą motywację i dlatego chciałbym coś dać od siebie dla społeczności pokerstrategy.
Pokerowo:
Gram na starsach 1,35$-16,5$ MTT i do tego zaczynam dorzucać 180SNG oraz kilka MTT na PKR. Mój poziom pokera określam na późno-początkujący.
Mieć mega samodyscyplinę i mindset z żelaza
Klata i kaloryfer też z żelaza
Bardzo dużo uczyć się teorii
Grać mid stakes MTT na Pokerstars
Zarabiać więcej niż wydaję, odkładać trochę i inwestować
Być szczęśliwym
Cele na przyszły tydzień:
Minimum 10h teorii
Przeczytać poker math that matters do końca
Oglądnąć 2 filmiki z 180t
Minimum 35h gry
Gruby ship ♠_biggrin:
Ustalić cele na następny tydzień
Mógłbym jeszcze pisać dużo o sobie i w ogóle ale pewnie to nikogo aż tak nie interesuje, a pozatym wyszła już niezła ściana tekstu więc zakończe tylko cytatem:
*Ciekawe czy ktoś zgadnie który..